top of page
Αναζήτηση

Πρώτη φορά στην Ελλάδα νέα επέμβαση για στηθάγχη/στεφανιαία νόσο διενέργησε ο Τζάνης Γιώργος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρωτοποριακή επέμβαση για την στεφανιαία νόσο από τον επεμβατικό Καρδιολόγο Γιώργο Τζάνη.

Η -Πρώτη- επέμβαση στην Ελλάδα, εμφύτευσης συσκευής Reducer στον στεφανιαίο κόλπο της καρδιάς για αντιμετώπιση της στηθάγχης διενεργήθηκε με επιτυχία από τον επεμβατικό Καρδιολόγο στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοποριακή επέμβαση για την αντιμετώπιση της ανθεκτικής στηθάγχης και της ισχαιμίας σε ασθενείς με προχωρημένη στεφανιαία νόσο που δεν είχαν ελπίδα ως σήμερα (όταν έχει δηλαδή ήδη αποτύχει η φαρμακευτική αγωγή και οι άλλες τεχνικές επαναιμάτωσης όπως το bypass και η αγγειοπλαστική με κλασικό stent).

Ο Ιατρός Γιώργος Τζάνης που διενέργησε την επέμβαση στην Ελλάδα, συμμετείχε ενεργά και στην εξέλιξη αυτής της μεθόδου με πολυάριθμες επιστημονικές δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε παγκόσμια συνέδρια κατά την εξειδίκευση του στο νοσοκομείο San Raffaele στο Μιλάνο που αποτελεί κέντρο αναφοράς για την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου σε όλη την Ευρώπη. Στο Μιλάνο διενέργησε τις πρώτες επεμβάσεις στην Ευρώπη μαζί με τον "πατέρα" της επεμβατικής καρδιολογίας Antonio Colombo και τον Francesco Giannini. Πλέον σήμερα η επαναστατική αυτή μέθοδος είναι διαθέσιμη και στην χώρα μας.





.

Περισσότερες πληροφορίες τον τρόπο δράσης της συσκευής Reducer και την επέμβαση θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα προσεχώς.

285 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page